Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Natuurcoaching Ontdekken in Zoersel

25 mei : 14:00 - 16:30

Gratis

Rust

Kom in het Zoerselbos ontdekken wat wandel/natuurcoaching is en voor jou kan betekenen. Ervaar al wandelend wat het effect is om aanwezig te zijn in het bos. Voel de stress dalen en de rust binnenkomen. Maak je hoofd leeg en geniet van dit moment in alle rust.

Wandeling door Zoerselbos

We starten in de tuin van het bezoekerscentrum Zoerselbos. Ik geef daar een korte uitleg over het verloop van de wandeling. We trekken dan in groep het Zoerselbos in. We wandelen een stukje het bos in en staan ook wat langer stil om de geluiden, geuren en beelden van het bos in ons op te nemen en misschien ook opnieuw te ontdekken.

Gedurende de wandeling doen we ook enkele coachoefeningen rond thema’s die voor jou nu belangrijk zijn, in je leven of op je werk. Coaching gebeurt gewoonlijk in een één op één situatie. Gezien we in groep op stap gaan, elk met zijn eigen vragen en thema’s kan ik tijdens de wandeling niet diep ingaan op persoonlijke thema’s. Ik kan me ook voorstellen dat je bepaalde zaken niet in groep wil delen en dat hoeft ook helemaal niet. Na afloop van de wandeling blijf ik beschikbaar om eventuele persoonlijke vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

Na een kleine 2 uur komen we terug aan in het bezoekerscentrum en ronden we onze wandeling af. Ik bied iedereen nog een glaasje eerlijk fruitsap(Oxfam wereldwinkel) of tasje heerlijke Belgische kruidenthee aan (Natuurlijk Goed).

 

 

Effecten van de natuur

Het is ondertussen meermaals bewezen dat de natuur en vertoeven in de natuur heilzaam is voor lichaam en geest. Tijdens de wandeling kan je zelf ervaren wat de natuur met je doet en kan je eveneens ontdekken op welke manier de natuur kan helpen bij het vinden van antwoorden op je vragen. Stil staan en ervaren wat er nu is.

Japanse en Schotse artsen mogen ook het verblijven in de natuur voorschrijven aan hun patiënten. In België staan we nog niet zo ver, maar de helende werking bij stress en burn-out is al vaak aangetoond.

Praktisch

Start om 14.00 in de tuin van het bezoekerscentrum Zoerselbos (boshuisweg 2, 2980 Zoersel)
Einde voorzien rond 16.00

Maximaal 12 deelnemers

Inschrijven verplicht via deze link. Noteer Inschrijving Wandelcoachdag in het bericht. Kan je onverwacht toch niet aanwezig zijn, laat het dan even weten zodat we niet onnodig op iemand wachten.

Indien link niet werk is dit het adres waarop je jezelf kan inschrijven: https://2boots.be/contact/

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Heemhuis Vrienden Zoerselbos
boshuisweg 2
Zoersel, Antwerpen 2980 België
+ Google Maps
Telefoon:
0487906180
Website:
https://2boots.be/