Ik ben wandel- of natuurcoach

Beste belangstellende in Wandel- & Natuurcoaching,

Dank voor je interesse in de NWCD. Hierna wordt uitleg gegeven over de invulling van deze dag en wat deze dag jou kan brengen.

Sinds 2012 wordt jaarlijks de Nationale WandelCoachDag (NWCD) georganiseerd. Al honderden wandelcoaches hebben hier aan deelgenomen en gezorgd dat deze beroepsgroep bij een breder publiek bekend is geworden en hun eigen praktijk in de regio in het bijzonder.

De volgende NWCD wordt gehouden op zaterdag 25 mei 2019. In Nederland en België zijn we dan weer te zien en horen, liefst in het hele land.

De NWCD geeft je de kans om jezelf en Wandel- & Natuurcoaching extra in het licht te zetten.

Meld je HIER aan en doe mee om jezelf en Wandel- & Natuurcoaching nog meer op de kaart te zetten! Geef mensen de kans om te ervaren wat deze vorm van coaching met jouw inzet, voor hun kan betekenen.

171206 nieuwe foto Welkom page site-8 reserve

DOEL Nationale WandelCoachDag:

De NWCD heeft de volgende doelstellingen:

 1. Een breed publiek kennis laten maken met en te laten ervaren wat deze inspirerende en helende vorm van coaching inhoudt.
 2. Wandel- en natuurcoaches met elkaar in contact brengen om:
  • kennis en ervaring uit te wisselen door een persoonlijke ontmoeting;
  • Een landelijk platform te bieden met faciliteiten om mee te doen met de nationale wandelcoachdag.

De behoefte aan buiten, aan bewegen, aan reflectie, aan lucht & aan gezondheid is momenteel groter dan ooit. Groen groeit…

Vitaliteit, een term die vandaag de dag hoog op de agenda staat van o.a. de politiek, zorg, bedrijven, etc. De behoeften daarbij zijn: buiten zijn,  bewegen, reflectie, zingeving. Natuur- en wandelcoaching zijn instrumenten die daar perfect bij aansluiten.

Laten wij er samen voor zorgen dat we ons als coaches zichtbaar maken zodat we nog beter gezien en gevonden worden.

Al jaren hebben de deelnemende coaches aan de NWCD gebruik gemaakt van de faciliteiten en activiteiten die op de NWCD worden aangeboden. Wij laten het aan jou als coach over hoe je verder invulling geeft op de dag zelf.

Als NWCD kunnen wij niet zónder jullie enthousiasme en inbreng. Ons doel voor 2019 is ambitieus, nl. 100 deelnemende coaches. En jazeker, deze NWCD en de aanloop er naar toe is ook vruchtbaar voor een sterkere verbinding tussen de deelnemende coaches. Delen met, leren van en samen bij elkaar.

Het team van de NWCD bestaat, nadat onze mede-initiatiefneemster Corrie Reijngoud 2 jaar geleden en Will van Zoggel dit jaar gestopt zijn, uit 2 personen nl. Jan Jochems en Willem Cammel.

Onze aanpak is nog steeds herkenbaar aan ons frisse logo en zo staan we er nu ook in: ‘Fris en Energiek’. Klaar voor de aftrap en op weg naar 25 mei 2019.

171206 nieuwe foto Welkom page site-4
Wat kun je van ons verwachten inzake het 2019 Totaal-Pakket?

 • 2 gratis workshops ter voorbereiding: de 1ste op 15 februari en de 2de op 5 april, beide in Doorn.
 • Workshop 15 februari: zowel de ochtend- als de middagworkshop staan in het teken van het Labyrint. John Musterd verzorgt deze dag en neemt ons mee in de bijzondere wereld van het Labyrint. Een middel dat bij natuur- en wandelcoaching een prima toevoeging kan zijn.
 • Workshop 5 april: in de ochtend werken we aan het vergroten van onze zichtbaarheid als wandel- en/of natuurcoach. In de middag nemen Aukje Spoelstra en Ina Gils ons mee in de gedachte achter hun boek ‘Al wandelend ontstaat het’. Een wandelboek om samen te leren transformeren, ieder met een eigen leervraag! Een aantal opdrachten behoren ook tot het middagprogramma.
 • NIEUW: De 2de workshop wordt eventueel herhaald in België, begin mei 2019 (alleen bij voldoende deelname)
 • berichten op Social Media (Twitter en Facebook) over jouw deelname aan de #NWCD19
 • een actuele website nationalewandelcoachdag.nl
 • afgeschermde inlog op de website van de NWCD voor het downloaden van rechtenvrij promotiemateriaal en foto’s
 • een actief landelijk PR beleid om dat landelijke podium te bereiken      (o.a. in 2016: 2 coaches op regionale radiozenders + de NWCD op radio 1)
 • een actief regionaal beleid om de regionale publiciteit te voeden om het beoogde publiek te blijven prikkelen
 • de mogelijkheid om als eerdere deelnemer een persoonlijke ervaring op onze site te vermelden

Op de vraag: ‘de workshopdata zijn voorbij, kan ik dan nog wel deelnemen?’, is het antwoord: ‘ja, je kunt t/m 24 mei inschrijven’.

Het inschrijfgeld voor het hele hierboven genoemde ‘pakket 2019’ is net zoals vorig jaar  vastgesteld op 49,50 euro (incl. BTW). Een eventuele 2de persoon uit dezelfde organisatie betaalt 41,50 euro (incl. BTW).

Je kunt je HIER aanmelden voor de NWCD 2019. Zet deze stap en laat zien dat jij er ook bij wilt zijn.

We hebben alle vertrouwen in een plezierige en succesvolle dag.

Wandel- & Natuurcoaching zit in de lift. Nog steeds, steeds meer…

Natuurlijke en warme groet,

Team Nationale WandelCoachDag

Jan Jochems & Willem Cammel

Email: nationalewandelcoachdag@gmail.com